http://www.littledje.com/11302-thickbox_default/nawal-beauty-pakej-a.jpg View full size

Set Bersalin Afiat

Warisan Afiat Herba, Lengkap 44 hari.

Sila baca penerangan produk di bawah page ini.

More details

RM105.00

Kandungan:

 

1) AIR JAMU MUPARAM - Untuk rawatan dalaman, melancarkan perjalanan darah, & melegakan sakit kepala.,mngurangkan keputihan serta melegakan dari angin merian (ketika dalam pantang), menegangkan otot-otot dan menyihatkan rahim.


2) JAMU SERBUK - Menguat dan menegangkan otot-otot tubuh, melegakan sakit, lesu-lesu, membuang angin, menambah tenaga, melegakan sakit pinggang, dan lemah anggota badan, mengatasi penyakit kebas lenguh sakit urat serta menyihatkan rahim.

 

3) BEDAK PANAS (PARAM) - Kegunaan luaran shj. Sapu seluruh badan untuk 44 hari. Untuk kesihatan kulit serta menjaga tubuh badan dari penyakit kebas dan lenguh.

 

4) BARUT BERUBAT - Ramuan tradisi untuk mengempiskan perut, mengecutkan rahim, dan urat-urat perut serta merampingkan pinggang.


5) MINYAK ANGIN HERBA WARISAN AFIAT - Melegakan otot-otot tubuh badan yang tegang, melegakan sakit pinggang serta belakang, sakit sendi, terseliuh atau terkehel.

 

6) BALM HERBA WARISAN AFIAT - Kegunaan luar sahaja. Ramuan pati sesuai untuk bayi baru lahir. Sapu di perut bayi setiap kali tukar lampin atau selepas mandi untuk mengelakkan kembung dan sakit perut.

 

7) AKAR KAYU - Direbus pada hari ke-20. 

 

8) AIR LEMUJU KUKUS - Diminum dua sudu besar atau 30ml, 2 kali sehari. Menambahkan tenaga serta meningkatkan kecergasan, melegakan sakit atau kembung perut, senak atau angin dan memulas serta melawaskan pembuangan air besar dan kecil.

 

9) PERABUN - Mengikut petua, seandainya bayi yang baru lahir sering meragam atau sawan tangis, perabun hendaklah dibakar sedikit demi sedikit, baca selawat lalu usapkan pada bayi hujung rambut hingga hujung kaki. Sekiranya angin pasang, senak tau kembung perut, punjutkan perabun dalam kain, panaskan kain hingga suam lalu tuamkan pada tempat yang sakit. InshaAllah.

 

10) TALI PEMBENTAN - Mengikut petua, khusus bagi ibu-ibu selepas bersalin, Selawat 3 kali, ikatkan pada tangan kanan ibu. Ini untuk mencegah dari bengkak urat (bentan) sekiranya si ibu kerap bergerak semasa berpantang.

Write your review

Write your review